dgstiens > nieuws

Nieuws

Preek van de Leek

PREEK VAN DE LEEK DOOR PROF. DR. S. SCHAAP

‘DE ANDER EERST, OVER DE WAARDEN
VAN HET BURGERSCHAP’

ZONDAG 30 OKTOBER OM 15.00 UUR IN DE DOOPSGEZINDE
GEMEENTE NOORDOOSTPOLDER, SMEDEN 1, EMMELOORD

Opgave: voor 29 oktober 2022 bij Gerrit Heeringa,
e-mail: gerrit@famheeringa.com

 

   

  Lees meer >>


Zin zoeken in deze tijd: over de dilemma's van oorlog en vrede
Op 5 september hadden we de eerste bijeenkomst in dit seizoen van de kring ‘Zin zoeken in deze tijd’. Iedereen in onze gemeente was daarvoor uitgenodigd. Marthijn Laterveer deelde met een flink aantal van ons zijn zorg over ‘de zorg’. Het was een informatieve en zinnige bijeenkomst. Toen we aan het eind van ons samenzijn een vervolgbijeenkomst bespraken, kwamen daar verschillende ideeën naar voren. Gecombineerd komen die erop neer dat iemand de zingeving rond een actuele problematiek ter sprake brengt en ons daarover laat doordenken. Om die persoon tegelijk beter te leren kennen, vertelt zij of hij hoe haar of zijn levensverhaal en levensbeschouwing samenhangen met de problematiek die aan de orde is en ook hoe die het denken erover beïnvloeden. Het gaat daarbij niet om een lezing, maar meer om een persoonlijke aanzet tot een zin-vol gesprek met elkaar.  De eerste keer dat we deze vorm uitproberen, is a.s. maandag 17 oktober om 14.00 uur, in de Mennorie. Pieter Meester zal dan, binnen het hierboven beschreven kader, het zeer actuele thema ‘Oorlog en vrede: dilemma’s’ aan de orde stellen.  Lees meer >>
Zondag 30 oktober - 15.00 uur - ‘Systeem loopt vast’ -Doopsgezinde Kerk Zwolle
Een keerpunt in de wereldgeschiedenis: oorlog is terug in Europa. Deze tijd vraagt veel van ons. Ook als we zelf niet moeten vluchten: wat staat ons te wachten? Is er nog voldoende voedsel, genoeg warmte? Het water staat ons sowieso binnenkort aan de lippen.
Wat moeten we doen?
Jan Marten de Vries (zang en piano) en Elianne Ardts (cello en zang) brengen het programma ‘Systeem loopt vast’ met liederen en gedichten van Jan Marten, Jacques Brel en muziek van de in Kiev geboren componist Reinhold Glière (1875-1956). Het zijn liederen over vluchten, oorlog, donkerte en koude én het antwoord daarop: muziek maken, verhalen vertellen. Daar win je de wereld niet mee, maar het helpt misschien om een gevoel van rust te brengen, een stukje vrede op de vierkante meter, voor even maar. Een begin, geen eind.
Plaats: Wolweverstraat 9, Zwolle. Vrije gift mogelijk. 
Voor informatie: Jelma Wiegersma, 06-19506520, jelmawiegersma@gmail.com

Lees meer >>
Thomas Quartier over gastvrijheid, asiel en profetie

Thomas Quartier over gastvrijheid, asiel en profetie
Op 15 oktober was Theoloog des Vaderlands, Thomas Quartier, op uitnodiging van het Stadsklooster Groningen een dag lang te gast in Stad en wel in onze kerk.
's Ochtends was er een programma rondom gastvrijheid en asiel, met John van Tilborg van INLIA; 's middags ging het, samen met Nick Everts, over 'profetenstemmen', naar het laatste, gelijknamige boek van broeder Thomas. Zie de video's van ochtend en middag. Lees meer >>

Vernieuwde website van de Ring online

Vernieuwde website van de Ring online
Vernieuwde website van de Ring online
Vandaag is de vernieuwde website van de Ring Zuidwest Nederland online gegeaan Lees meer >>

12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334
 
  Meer informatie     ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Stiens
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2022 Doopsgezind.nl