dgstiens > nieuws

Nieuws

Gespreksavond in de Vredesweek: Slaapt u ook zo slecht omdat het oorlog is?
Gesprek met drie inleiders over vredesgetuigenis in een tijd van oorlog in Oekraine.
Fulco van Hulst, doopsgezind voorganger, Jan Groot, uit de Dominicaanse gemeenschap en Daan Savert, pacifist, catholic worker.
Marlies Tjallingii, quaker, leidt het gesprek na de inleidingen.
Andere visies, vrouwen, remonstranten, militairen zeer welkom voor een breed gesprek.
Fulco van Hulst heeft een artikel over dit onderwerp geschreven in AdRem, het landelijk blad van de Remonstranten.
Het is via deze link te lezen: https://www.remonstranten.nl/adrem/jaargang-2022/september-2022/vredestheologie-in-tijd-van-oorlog/
Programma Vredesweek 2022
Dit jaar is er een programma-onderdeel in de Wolweverstraat!
De inleiders zijn mannen, daarom met name vrouwen gevraagd om het thema van hun kant te belichten.
Uiteraard zijn mannen ook welkom om over dit lastige onderwerp, Pacifist of niet?, wapens aan Oekraine leveren of niet?, mee te praten.
Zondag 18 sept 9:30 uur oecumenische vredesviering in de basiliek
Het is een mooie en lange traditie om aan het begin van de vredesweek een oecumenische viering te houden. We doen dit als Doopsgezinden en Remonstranten samen met de Oosterkerk, de RK Thomas a Kempis parochie, de lutherse gemeente, de basisgemeente de Werkplaats. Na twee jaar achtereen uitgeweken te zijn naar de avond door Corona, kunnen we nu de viering weer ’s ochtends houden zonder anderhalve meter afstand. Aan deze vredesviering wordt meegewerkt door de Zwolse cantorij olv Rudie Altelaar, die ook het orgel zal bespelen.                                                
Het thema is Generatie Vrede. Generatie Vrede verenigt burgers die in actie willen komen voor vrede, over grenzen en dwars door verschillen in huidskleur, gender en klasse heen. Van de generatie die zich nog herinnert hoe mensen massaal de straat op gingen tegen kernwapens, tot een nieuwe generatie jongeren die zich steeds meer zorgen maakt over hún toekomst. En zich zorgen maakt over de invloed van geld, de mammon, hebzucht.
Voorgangers zijn pastor André van Boven  van de RK parochie, ds. Margo Jonker van de lutherse gemeente en ds. Iemke Epema van de Oosterkerk. Ook vanuit de basisgemeente en de doopsgezinde en remonstrantse gemeente is er vertegenwoordiging. Naderhand is de koffie in de onze kerk. Daar is ook oppas en kinderkring. De kinderen van de kinderkring gaan eerst naar de basiliek en maken het begin van de dienst daar mee. Dan lopen ze samen naar de Wolweverstraat, waar hun ouders zich later bij hen voegen bij het koffiedrinken. U wordt uitgenodigd uw eigen mok mee te nemen voor de koffie, maar als u er geen bij zich heeft kunt u er in de kerk een krijgen.


Sweepehuis
Niet gehinderd door theologische kennis, spreken wij over teksten die ons raken. 
Viering

Viering
zondag 17 juli, 10.00 uur
leiding:   Tineke Bosma
'Tobit'

Lees meer >>

12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334
 
Meer informatie   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Stiens
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
© 2022 Doopsgezind.nl