> nieuws

Nieuws

 
11 oktober 2021

Geef ons heden ons dagelijks brood

Over de hele wereld hebben meer dan 41 miljoen mensen, waarvan de helft kinderen, te maken met hongersnood. Deze wereldwijde hongersnoodcrisis wordt veroorzaakt door conflicten, klimaatverandering en de economische impact van het coronavirus. 

Mennonite World Conference werkt samen met een grote groep christelijke kerken en zal met dit netwerk een weekend vol gebed en actie lanceren op 16 en 17 oktober. Dit valt samen met World Food Day op 16 oktober. 

Het wordt een tijd waarin de volgers van Christus samenkomen in solidariteit met zusters en broeders. Waarin zij bidden voor hen en met hen zodat zij kunnen leven zonder honger, met waardigheid, genietend van al het leven, en de genade en liefde van God mogen ontvangen.
 
In dit weekend nodigt MWC, leden uit om met andere families en individuen samen te eten en te bidden voor diegene die honger hebben en samen te reflecteren op de oorzaak en de impact van deze hongersnood.
 
Op zondag 17 oktober 2021 moedigen zij ook lokale gemeenten aan om zich te richten op deze wereldwijde hongersnoodcrisis in hun zondagsdienst. 

Voor meer informatie:
Zie ook het engelstalige artikel op de site van Mennonite World Conference en de daarbij behorende links onderaan.
https://mwc-cmm.org/resources/weekend-prayer-and-action-against-hunger

mennonite world conference internationaal


Terug
 
Meer informatie   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Stiens
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
© 2022 Doopsgezind.nl