> agenda

Agenda

2 april 2020, 19:30 uur

Afgelast: Lezing Fulco van Hulst in Leeuwarden

Leeuwarden, Doopsgezinde kerk, Wirdumerdijk 18

Fulco van Hulst geeft in de Doopsgezinde kerk van Leeuwarden een lezing met als titel: De kruisdood van Jezus: struikelblok of springplank?

Fulco van Hulst (*1973) is docent praktische theologie en pastorale ethiek aan het Doopsgezind Seminarium én predikant van de doopsgezinde gemeente in Deventer. Hij promoveerde op een onderzoek naar de interpretatie van Jezus’ dood aan het kruis vanuit het perspectief van de vredeskerken.
In zijn lezing zal hij ons meenemen langs de opmerkelijkste interpretaties van de kruisdood in de Westerse kerkgeschiedenis. Hij zal betogen dat de bewering, dat de kruisdood van Jezus een door God georkestreerd plan was om de mens te verlossen van de schuld van de zonde, is aan te merken als een vorm van ‘fake news’.

Fulco van Hulst promoveerde op 11 september 2019 aan de Faculteit Religie en Theologie van de Vrije Universiteit. Zijn proefschrift is getiteld: Vrede hebben met het kruis van Christus. Onderzoek naar een soteriologie vanuit dopers perspectief. (Soteriologie is de leer van de redding van de mens).

Entree:             € 5,--
Info en opgave: https://www.doopsgezindenleeuwarden.nl/
                          koster-dgl@kpnmail.nl 


Terug
 
Meer informatie   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Stiens
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
© 2020 Doopsgezind.nl