Agenda

 
 
donderdag 21 maart 2019, 19:30 uur

Lezing Hein Stufkens: Grondwet voor Geluk

Doospgezinde kerk Leeuwarden, Wirdumerdijk

De lezing van Hein Stufkens heeft als invalshoek de beroemde Bergrede uit het evangelie van Matteüs; een revolutionaire tekst, die door de eeuwen heen velen heeft geïnspireerd, onder wie Tolstoj en Mahatma Gandhi. Maar het is ook een tekst die op veel weerstand stuitte. Op allerlei manieren hebben theologen en machthebbers geprobeerd de inhoud ervan onschadelijk te maken. Alleen als steeds meer mensen beseffen dat echt geluk niet ligt in de bevrediging van de eindeloze begeerten van het ego, kan er een grote omwenteling in het bewustzijn en daarme in de samenleving komen.

Hein Stufkens (1947) is filosoof, (zen)leraar, dichter en auteur van tal van boeken op het grensvlak van filosofie, religie en dieptepsychologie. Zijn inspiratie vindt hij in de mystieke tradities van het christendom en van andere grote spirituele stromingen, met name het (zen)boeddhisme, en in de psychologie met een ziel.
Hij woont en werkt, samen met zijn echtgenote, de Sacred Dance docente Brigitte Stufkens-Geerlings, in het door hen gestichte bezinningscentrum La Cordelle te Cadzand.

Entree: € 5,00, koffie of thee in de pauze gratis
Voor meer informatie: koster-dgl@kpnmail.nl 
Graag even opgeven bij bovenstaand email adres.


Terug
Meer informatie Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Stiens
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
© 2019 Doopsgezind.nl