Agenda

 
 
zondag 16 september 2018, 00:01 uur

Wereld-Vredesweek in Palestina en IsraŽl

De Wereldraad van Kerken organiseert ook dit jaar weer een Wereld-Vredesweek in Palestina en IsraŽl, van 16-23 september 2018.

Tijdens deze week, waar de Internationale Dag van de Vrede op 21 september in valt, worden kerkelijke organisaties, gemeenschappen en gelovigen aangemoedigd deel te nemen aan erediensten, educatieve evenementen en steunbetuigingen, voor een rechtvaardige vrede voor Palestijnen en IsraŽli's. Zo wordt de aandacht van wereldleiders en het publiek gevestigd op de trieste, onopgeloste - en in sommige opzichten vergeten - situatie, die noch de IsraŽli noch de Palestijnen ten goede komt.

De Wereld-Vredesweek in Palestina en IsraŽl is bedoeld als een manifestatie van solidariteit met mensen die in wanhoop worstelen onder illegale bezetting, en een dringende oproep tot gerechtigheid en vrede. Het thema van dit jaar van de Wereld-Vredesweek in Palestina en IsraŽl is ĎJeugd en kinderen: hoop bieden en verandering bewerkstelligení.

Jongeren en kinderen lijden het meest onder conflict en bezetting. Zij houden de toekomst van Palestina en IsraŽl in handen, daarom bidden we dat zij kunnen opgroeien in vrede en welvaart. Maar tegenwoordig groeien teveel kinderen in de Palestijnse gebieden op in angst, armoede en wanhoop, veroorzaakt door meer dan 50 jaar bezetting. Teveel jonge mensen hebben geen toegang tot goed onderwijs en kunnen geen fatsoenlijk werk vinden. Toch is er hoop op rechtvaardige vrede in Palestina en IsraŽl, en als christenen moeten we onze inspanningen voortzetten om het conflict vreedzaam op te lossen.


Naar de agenda

Meer informatie Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Stiens
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
© 2019 Doopsgezind.nl